Meer interesse in menstruatie ondergoed

Meer interesse in menstruatie ondergoed

Meer interesse in menstruatie ondergoed! De laatste maanden is het opvallend dat meer mensen zoeken op en praten over menstruatie ondergoed. Het lijkt erop dat de taboe inmiddels minder wordt. Dit is maar goed ook want er zijn zoveel voordelen te ervaren als je menstruatie ondergoed draagt. Steeds meer mensen vinden het een goede uitvinding. Om iedereen wat meer informatie te geven en in te laten zien wat het gemak en de vele voordelen zijn, heb ik een aantal vragen opgesteld met antwoorden. Deze kun je hieronder lezen.

Schoonmaken ondergoed, hoe gaat het in zijn werk?

Een issue voor velen om over te stappen naar het menstruatie ondergoed is het schoonmaken, maar dit is een taboe die ook snel zal verdwijnen als je dit hebt gelezen. Het is uiteraard logisch dat mensen zich dit afvragen, want het kan even wennen zijn. Het gaat eigenlijk als volgt in zijn werk: Je draagt je menstruatie ondergoed voor een paar uur en dan spoel je  het uit. Dit uitspoelen doe je onder de koude kraan (tot het water volledig helder is). Eventueel kun je het ook laten weken in een emmer met koud water. Je moet naderhand wel je ondergoed goed uitwringen. Je kunt dan het ondergoed in de wasmachine doen op 30 graden, dit kan gewoon bij je andere ondergoed en handdoeken in de wasmachine. Is de was klaar? Dan kun je het gewoon laten drogen en kan het weer gedragen worden.

Hoelang kun je menstruatie ondergoed dragen?

Het is niet aan te raden om menstruatie ondergoed een hele dag te dragen. Je kunt het wel overdag dragen en in de avond, maar je moet het wel tijdig wisselen. Je draagt het vaak een aantal uur, hoeveel uur dat precies is, hangt er ook vanaf hoe hevig je menstruatie op dat moment is. Het is wel fijn dat ze zo lekker zacht zijn en comfortabel zitten, je voelt het amper en daarom is het geen ‘straf’ om ze te dragen maar juist een gemak. Ook voor de nacht is het fijn om menstruatie ondergoed te dragen.

Als je last hebt van een zwaardere menstruatie, dan kun je ook deze broekjes gewoon dragen. Sommige mensen vragen zich dan ook nog af hoeveel broekjes je dan het beste kunt aanschaffen. Mijn advies zou zijn minimaal vier. Je moet jezelf alleen afvragen hoe hevig zijn jouw menstruatie iedere keer? Hoe vaak moet je het ondergoed dan verschonen? Als je namelijk erg zware menstruatie hebt kun je er ook een aantal meer aanschaffen, zodat je niet dagelijks hoeft te wassen (gedurende je menstruatie dagen). Het is altijd fijner om er wat meer in huis te hebben dan te weinig!