Menstruatie ondergoed beter voor het milieu

Menstruatie ondergoed, beter voor het milieu

Je wil graag de impact op het milieu verminderen? Dit kan als je voor ons menstruatie ondergoed kiest. Steeds meer vrouwen zijn zich ervan bewust hoe vaak ze maandverband en tampons weg moeten gooien na het gebruik. Ze willen het anders doen, want ze willen ook aan het milieu denken, gelukkig kan dat met het menstruatie ondergoed wat wij je aanbieden. Het is daarom van belang dat je er ook meer over te weten komt, zodat je bewust en zeer verantwoord je keuze kunt maken. Maar als je weet waarom ons menstruatie ondergoed beter is, kun jij er vast en zeker ook anderen van overtuigen. Samen werken we aan een beter milieu en daar hebben we jouw hulp ook bij nodig.

Meer hygiëne

Maandverband en tampons zijn op de één of andere manier ook wel voorzien van goede hygiëne, maar met menstruatie ondergoed kun je daar nog beter aan werken. Dankzij de verschillende laagjes wordt er gezorgd dat je niet door kan lekken en dat het niet ruikt. Anderen merken aan jou niet eens dat je ongesteld bent en zelf voel je je ook prettiger. Je weet namelijk dat de hygiëne nu nog beter is.

Zorg goed voor jezelf

Het is geen pretje als je iedere maand ongesteld wordt en buikpijn krijgt, maar helaas hoort het erbij. Toch moet je ook dan juist goed voor jezelf zorgen. Je wil graag een warm bad, een warme kruik en misschien veel bewegen en sporten. Dit kan allemaal, draag ons menstruatie ondergoed, en zorg dat jij je goed voelt. Je kunt wat doen aan de buikpijn natuurlijk, maar ook aan onzekerheid. Dankzij ons menstruatie ondergoed lek je namelijk niet door, daar hoef je je echt geen zorgen over te maken. Alleen maar een goede reden om er dus ook snel meer over te weten te komen of om het gewoon te proberen. Zoveel vrouwen zijn je al voorgegaan, dat is niet zomaar. Als jij het eenmaal hebt gedragen snap je ook waarom dat zij deze keuze blijven maken.

Voordelen menstruatie ondergoed

Als je menstruatie ondergoed gaat gebruiken, dan ga je je ook stukken beter voelen. Er worden geen dierlijke vezels in onze stoffen gebruikt, het is allemaal veganistisch. Maar wat ook een groot voordeel is, is dat je zo gaat besparen op je kosten als je gaat investeren in menstruatie ondergoed. Je kiest ook voor het verminderen van de afvalproductie, wat uiteraard weer bij gaat dragen aan een beter milieu. Je betaalt het eenmalig en dan heb jij er dus op de lange termijn veel plezier mee en zo bespaar je ook geld. Andere middelen moet je vaker kopen en gooi je elke keer weg, ons menstruatie ondergoed hoef je alleen maar uit te wassen en dan kun je het weer gebruiken. Je kunt er namelijk jarenlang gebruik van maken als je het goed blijft onderhouden.
Onderhoud menstruatie ondergoed

Goed onderhouden, maar wat is dat dan precies? Daar leggen we je graag wat meer over uit. Het is helemaal niet ingewikkeld, het maakt niet uit hoe vaak je het gaat wassen. Het gaat erom dat je het op de juiste manier wast en dan kun jij er jaren gebruik van maken. Het eerste advies wat we je graag geven is minimaal drie slips aan te schaffen, zodat je op tijd kunt wisselen en niet na iedere slip hoeft te wassen. Moet je het wassen? Doe het dan volgens onze instructies:

  • Na gebruik direct afspoelen met koud water. Weken in een emmer is niet nodig. Even onder de kraan uitspoelen tot het weer helder is, is voldoende.
  • Je wast vervolgens je menstruatie ondergoed op niet meer dan 40 graden. Je zou het gewoon in een waszakje kunnen doen bijvoorbeeld bij de rest van de was.
  • Je moet er aan denken dat je geen wasverzachter gaat gebruiken, maar ook geen bleekmiddel of speciaal middel om vlekken te verwijderen. Als je dat wel doet, dan breken de natuurlijke vezels af van het absorberende weefsel en dat moet je voorkomen.
  • Als het wassen klaar is dan laat je het drogen in de zon of gewoon in de open lucht. Je mag het niet in de droger doen, strijken mag ook zeker niet.
Kies voor ons menstruatie ondergoed!

Je gaat geen spijt krijgen als je voor ons menstruatie ondergoed gaat kiezen. Het is namelijk gezond, maar ook rekbaar, het is milieuvriendelijk en tegelijkertijd ook duurzaam en hypoallergeen. Het is elegant, maar ook vocht afvoerend, ademend en super absorberend. Een goede reden om het dus ook zelf te willen ervaren en dan wil je niets anders meer.

Kortom: Menstruatie ondergoed, beter voor het milieu