Wasbaar menstruatie ondergoed

Hoe gebruik je wasbaar menstruatie ondergoed?

Menstruatie ondergoed is herbruikbaar, daarom kun je het na correct wassen gewoon weer veilig gebruiken. Doordat het een herbruikbaar product is bespaar je op de lange termijn veel geld op de reguliere wegwerp middelen voor de menstruatie. Met deze duurzame methode kun je veel geld besparen en het is ook een stuk beter voor het milieu In dit artikel leggen we je uit hoe je het menstruatie ondergoed kunt gebruiken, hoe vaak je het verschoont en hoe lang het mee gaat.

Hoe vaak moet je het verschonen?

Net zoals iedere vrouw op een ander moment haar tampon vervangt, zal hoe vaak je jouw menstruatie ondergoed wisselt ook variëren per persoon. Meestal wordt er een veilige vuistregel aangehouden: op je lichte tot medium dagen zou je het menstruatie ondergoed de hele dag veilig moeten kunnen dragen. Met andere woorden: tot 12 uur lang kun je het dragen. Als de dag er op zit kun je dus het best ‘s avonds als je naar bed gaat weer een schoon paar aan doen. Daarom is het handig meerdere slips aan te schaffen, zodat je altijd in een schone kunt wisselen. Als je menstruatie zwaarder is, wil je misschien eerder in een schoon paar wisselen. Daarom is het handiger om op de zwaardere dagen je menstruatie ondergoed te combineren met andere menstruatie producten, zoals bijvoorbeeld de cup.

Voelt menstruatie ondergoed nat aan?

Bij de meeste vrouwen is dit de meest zorgwekkende gedachte. Het is natuurlijk geen comfortabel idee als het constant vochtig aanvoelt. wasbaar menstruatie ondergoed absorbeert echter snel je menstruatie, zodat het niet nat aanvoelt. De bovenste laag van het kruis voert snel vocht af, bestrijdt bacteriën en stopt geurtjes, zodat je droog en fris blijft. Het middelste laagje absorbeert het vocht en het derde laagje is een extra waterafstotende laag.

Hoe was je menstruatie ondergoed?

We raden je aan om het menstruatie ondergoed voor het eerste gebruik te wassen om het absorptievermogen te stimuleren. Spoel het gewoon af in koud water en was het vervolgens in de wasmachine op 30 ° C in een waszak of met de rest van je lingerie. Het menstruatie ondergoed kan probleemloos met de rest van je wasgoed gewassen worden. Om het ondergoed optimaal te beschermen, kun je het beste in een waszakje wassen, geen wasverzachter of vlekverwijderaar gebruiken en het ondergoed niet in de droger doen. Je kunt je menstruatie ondergoed ook volledig met de hand wassen in koud water met een milde zeep. We raden je echter aan om je menstruatie ondergoed één keer per cyclus in de machine te wassen voor een diepere reiniging van de vezels.

Hoe lang blijft menstruatie ondergoed goed?

Met de juiste verzorging heeft menstruatie ondergoed dezelfde levensduur als conventioneel ondergoed. Het ondergoed gaat 2 tot 5 jaar mee, afhankelijk van hoe vaak de onderbroek wordt gedragen, hoe goed je ze wast en hoe je ze verzorgd. Het ondergoed wordt beschouwd als een delicaat product, dus het elastiek en het draad kunnen worden beschadigd door natuurlijke slijtage en wassen. Hoewel er slijtage kan optreden, heeft dit geen invloed op de effectiviteit van de technologie die in het menstruatie ondergoed is verwerkt.

Conclusie

We hebben veel geluk met hoe ver de markt voor alternatieve menstruatieproducten is gekomen: cups, herbruikbaar maandverband en wasbaar menstruatie ondergoed. Niet alleen zijn deze methoden duurzaam, je bespaard er op den duur een hoop geld mee! Het wordt gelukkig steeds gemakkelijker en toegankelijker om te kopen. Als je opzoek bent naar zo’n alternatieve methode is menstruatie ondergoed een hele gebruiksvriendelijke optie. Voor meer vragen en antwoorden omtrent menstruatie ondergoed kun je terecht op onze FAQ pagina of mailen naar klantenservice@menstruatieondergoed.nl
Hoe denk jij over menstruatie ondergoed? Laat het ons weten in de reacties, wij zijn benieuwd!