Wennen aan menstruatie ondergoed

Wennen aan menstruatie ondergoed

Als je voor de eerste keer menstruatie ondergoed gaat gebruiken, kan dat even wennen zijn. Maar met de juiste aanpak wordt het al snel een comfortabele en handige keuze. We delen daarom graag wat tips met je om ervoor te zorgen dat alles vlot verloopt en je alle voordelen gaat ervaren. Het is fijn om te weten wat je kunt verwachten, al veel dames zijn je voorgegaan en zij zijn erg tevreden. We horen wekelijks van onze klanten hoe tevreden ze zijn en daar zijn we trots op. Ook deze reacties delen we met je onderaan het bericht.

Lees de instructies

Het is goed om van tevoren de tijd te nemen om de instructies van het menstruatie ondergoed dat je hebt gekozen zorgvuldig door te lezen. Je vindt hierin veel informatie over het gebruik, wassen en onderhouden van het ondergoed. Je wil er toch ook zo lang als mogelijk gebruik van maken, zodat het duurzaam kan? Daar kan nu voor gekozen worden, even doornemen en je doet er al direct je voordeel mee.

Probeer het eerst thuis

Voordat je menstruatie ondergoed tijdens je menstruatie gebruikt, is het een goed idee om het een keer te proberen wanneer je niet ongesteld bent. Zo kun je wennen aan het gevoel en ervoor zorgen dat het goed past. Je kunt ook wennen aan het dragen en dan zie je ook dat het erg comfortabel is. Ook kun je er gewoon mee sporten, ook dat kun je vooraf testen, zodat je ook weet hoe het dan voelt. Je bent dan goed voorbereid en zal ook snel overtuigd zijn.

Maat kiezen

Zorg ervoor dat je de juiste maat menstruatie ondergoed kiest. Een goede pasvorm is namelijk van belang voor comfort en effectiviteit. Je wil er het maximale uithalen en te groot is niet fijn, maar te klein ook zeker niet. Zorg daarom dat je weet welke maat je nodig hebt voordat je het item gaat bestellen.

Begin op lichte menstruatiedagen

Als het je eerste keer is, probeer dan het menstruatie ondergoed op een lichte menstruatiedag. Hierdoor kun je wennen aan het gevoel en zien hoe goed het werkt voor jouw specifieke behoeften. Het is even wennen en fijn als je gewend kunt raken aan dat gevoel. Heel comfortabel om te dragen!

Voeg extra bescherming toe indien nodig

Als je je zorgen maakt over lekken, kun je aanvullende bescherming overwegen, zoals een inlegkruisje. Dit biedt extra rust als je daar nog aan twijfelt. Maar als je het vaker hebt gedragen, dan zal je merken dat het ondergoed niet door kan lekken. Je bent goed beschermd en dat is in jouw voordeel. Er zijn dan geen extra hulpmiddelen nodig, alleen het ondergoed, op tijd wisselen en wassen en je kunt er weer tegenaan.
Inlegkruisje

Ondergoed wisselen

Controleer regelmatig of het menstruatie ondergoed vol is en verander het indien nodig. Dit ligt er ook een beetje aan hoe erg je ongesteld bent. De eerste dagen valt het misschien wat mee, dan wat heviger en dan weer lichter. Wissel in ieder geval op tijd en dan zeker op de zwaardere dagen, dit geeft je ook een frisser gevoel.

Wassen volgens de instructies

Het is van belang om het ondergoed op tijd te wassen. Je moet het ondergoed met koud water uitspoelen en vervolgens in de wasmachine wassen. Laat het dan rustig aan de lucht drogen, het mag in ieder geval niet in de droger. Het is gelukkig snel droog, maar zorg dat je voldoende in huis hebt, zodat je op tijd kunt wisselen en niet voor één of twee items moet wassen, dit is namelijk niet zo duurzaam.

Heb geduld en laat jezelf eraan wennen

Geef jezelf wat tijd om aan het gebruik van menstruatie ondergoed te wennen. Sommige dames zijn er snel aan gewend en bij anderen duurt het wat langer. Maar als je eenmaal de smaak te pakken hebt dan wil je niet anders meer. Het is namelijk erg comfortabel en dat is het grootste voordeel voor jou als gebruiker.

Ervaringen van onze menstruatie ondergoed gebruikers

Een paar reacties van dames die ons menstruatie ondergoed gebruiken:

  • Wat ben ik blij dat ik dit ondergoed heb gevonden, ik kan gewoon sporten en hoef niet bang te zijn dat ik door ga lekken, wat een verademing.
  • Ik heb het voor mijn dochter besteld, maar ze is er zo tevreden over. Ik heb het ook maar voor mezelf besteld en ik snap zeker waar ze zo blij is met dit ondergoed!